Vanliga frågor - Tältkonferens

Hur går man på toaletten under konferensen?

I vårt kombinerade toalett- och duschtält finns en biologisk toalett som fungerar utmärkt. Vid en del evenemang har vi också tillgång till toaletter inomhus.

Vad ska jag ha med mig för kläder?

Grova skor, oömma kläder och varmare kläder för kvällen. Du hittar en kläd- och utrustningslista här.

Hur tvättar man sig?

Vi har alltid tillgång till vatten och tvål i handfat och handsprit. Vid övernattning erbjuder vi också en portabel dusch för den som vill. Vi strävar alltid efter att lägga vår anläggning i anslutning till en sjö eller havet och då kan man ju också ta sig ett dopp. Vid en del evenemang finns också tillgång till dusch inomhus.

Mitt företag har bokat en flerdagskonferens. Måste man sova över?

Vi tvingar naturligtvis ingen att sova över. Vi vill dock påstå att man då missar en väsentlig del av upplevelsen. Det är en speciell känsla att ligga nerbäddad och höra vinden i tältduken, knakande grenar, hoande ugglor och vågor som slår mot stranden. Många människor sover aldrig så bra som i ett tält efter en dags arbete.

Finns det värme i tälten?

Nej. Temperaturregleringen står man för själv genom att sätta på sig mer kläder om mötesdiskussionerna inte håller oss tillräckligt varma.  Läs mer om våra klädtips här.

Hur varma är era sovsäckar?

För natten erbjuder vi sovsäckar från Haglöfs eller Urberg med en extra filt till den som är mer frusen. Sovsäckarna är anpassade för att ge värme och komfort under vår, sommar och höst. Vi är noga med att sovsäckarna är fräscha till varje tillfälle och alla sovsäckar har nytvättade sovsäckslakan. Om du har en egen sovsäck som du är van vid är du förstås välkommen att ta med den.

Vad händer om det är dåligt väder?

Att vädret växlar är en del av naturen. Vår utrustning används normalt för att skapa bekvämlighet i världens mest extrema vildmarksmiljöer och tål hård vind, mycket regn och till och med snö. Dåligt väder kan därför till och med ytterligare höja stämningen i gruppen. Att ta med sig regnkläder gör vistelse utanför tälten behagligare.

Finns det alltid mobiltäckning?

Mobiltäckningen blir allt bättre i Sverige. I de fall mobiltäckning saknas tillhandahåller vi satellitbaserad kommunikation för in- och utgående telefonsamtal. Vår utrustning erbjuder också internetuppkoppling via satellit, dock med mycket begränsad hastighet. Utgående samtal och datatrafik via satellit debiteras enligt aktuell prislista.

Kan jag verkligen visa bilder och ladda min mobil eller pc ute i skogen?

Business Basecamp får 230 Volt el från solceller och ett modernt batteri med hög kapacitet, vilket ger säker el till vår pc-projektor, datorer och andra typer av elektronik. Vi har också ett par mindre högkapacitetsbatterier med adaptrar som i nödfall kan användas för att ladda mobiltelefoner.

Kan vi koppla upp deltagare via Skype/Teams?

Lite beroende på plats och upplägg kan vi som tillägg erbjuda modern kommunikationsutrustning som gör det möjligt att koppla upp deltagare via Skype eller Teams. Vi har också utrustning för att livestreama ditt möte. Kontakta oss för mer information och prislista här.

Kläd och utrustningslista

Läs mer om och ladda kläd- och utrustningslista för utskrift här.

Säkerhet

För oss som arbetar med Business Basecamp är säkerhet en viktig fråga och vi är noga med att anpassa valet av plats och eventuella aktiviteter efter alla deltagares förutsättningar.

  • Vi är certifierade av NOLS Wilderness Medicine Institute i första hjälpen och hjärt- och lungräddning.
  • Vi har alltid en ambitiös och välfylld första hjälpen väska med oss.
  • Vi går alltid igenom vårt säkerhetsarbete med alla deltagare i inledningen till varje övning.
  • Vi har alltid brandskyddsutrustning med oss och går noga igenom utrymning och samlingsplatser i händelse av brand.
  • Vi har alltid med oss satellitbaserad kommunikationsutrustning vilken fungerar även utanför mobiltäckning. Detta gör att vi alltid kan nå räddningstjänsten eller ta andra nödvändiga kontakter.
  • Alla besökare i Business Basecamp är olycksfallsförsäkrade.
Säkerhet är viktigt i Business Basecamp