Platsen

Träningen genomförs mitt i Banff National Park i Alberta, Kanada. Parkens entré ligger cirka 1, 5 timma med bil från Calgary och erbjuder häpnadsväckande naturscenerier.

Boende

Vi bor i Sunshine Mountain Lodge som håller hög standard och ligger högt upp i bergen i väglös vildmark strax utanför staden Banff mitt i Banff National Park. Boendet kan endast nås via en 5 kilometer lång gondollift. På hotellet ligger också våra träningslokaler och i anslutning finns skiduthyrning, en sportbutik och ett par caféer och restauranger.

Skidåkningen

Det snöar mer än 9 meter per säsong i genomsnitt i området och då platsen ligger på östra sidan av Klippiga bergen och mer än 100 mil från kusten är snön så torr att is i backen i princip inte existerar.

Man når alla liftar direkt från vårt boende. Större delen av skidåkningen ligger ovanför trädgränsen och det finns obegränsat med liftburen skidåkning både i och utanför pisten. Den mesta åkningen ligger i blå-röd skalan och passar såväl nybörjare som medelgoda åkare. Det finns dock också riktigt brant åkning som till exempel Delirium Dive som kräver en del förberedelser innan områdets Ski Patrol godkänner den som vill åka.

Stämningen i Sunshine Village är avspänd och trevlig och man ska inte bli förvånad om man ser Long Horn Sheeps eller Elks mitt i backen. De flesta björnarna sover den här tiden på året men det har hänt att de vaknar till för en promenad. När liftarna slutat gå och månen skiner över bergen ger omgivningarna en oslagbar känsla.

Området erbjuder stor omväxlande skidåkning och ger en större natur- och äventyrsupplevelse än vad man kan få på något annat ställe i världen.

Läs mer och anmäl ditt intresse här.

Banff National Park