utbildning

Klippiga Bergen/Banff

Individuell träning för dig som leder strategisk förändring

Förändring är nödvändigt

Vi lever i en värld i ständig förändring. Företag och andra organisationers intressenter förändrar sina beteenden och därmed sina förväntningar i allt snabbare takt och det som var en sanning i går kan vara helt fel i morgon.

I en osäker värld fattar ledare ofta beslut som inte bara minskar risken utan också minskar potentialen vilket gör deras organisationer sårbara. Med rätt ledarskap kan man sträcka sig bortom de vanligaste besluten och hitta mer kraftfulla lösningar.

Individuell träning

Vi riktar oss till dig som leder förändring och syftet med träningen är att öka dina kunskaper om hur du leder och driver framgångsrik förändring inom din organisation samtidigt som du ökar din medvetenhet om sig själv och andra människor.

Genom en ovanlig upplevelse långt borta från vardagen och med stark naturkoppling ökar vi effektiviteten i träningen och du ges möjlighet att tänka i nya banor.

Den individuella träningen fokuserar på personligt ledarskap för utveckling av verksamheter och utgår från dina egna förutsättningar. Du får en egen personprofil och under veckan arbetar du tillsammans med din coach fram en personlig handlingsplan.

Du får tillgång till de senaste rönen inom change management och genomför övningar för att öka dina kunskaper om vad förändring är och hur det genomförs på ett framgångsrikt sätt.

En stor del av träningen sker utomhus.

Personligt träningsprogram

  • Personliga ledaregenskaper hos dig själv och andra
  • Effekter av förändring
  • Framgångsrika förändringar – Vilka metoder finns
  • Planering av förändringsarbete inklusive koppling mot strategi
  • Identifiering av påverkan i organisationen och värdering av sannolikhet till framgång
  • Skapande av förankring och mobilisering på bred front
  • Mätning och uppföljning

Du och din coach lägger tillsammans upp en plan för veckan och all träning sker individuellt med samma coach.

Platsen

Träningen genomförs mitt i Banff National Park i Alberta, Kanada. Parkens entré ligger cirka 1, 5 timma med bil från Calgary och erbjuder häpnadsväckande naturscenerier.

Boende

Vi bor i Sunshine Mountain Lodge som håller hög standard och ligger högt upp i bergen i väglös vildmark strax utanför staden Banff mitt i Banff National Park. Boendet kan endast nås via en 5 kilometer lång gondollift. På hotellet ligger också våra träningslokaler och i anslutning finns skiduthyrning, en sportbutik och ett par caféer och restauranger.

Skidåkningen

Det snöar mer än 9 meter per säsong i genomsnitt i området och då platsen ligger på östra sidan av Klippiga bergen och mer än 100 mil från kusten är snön så torr att is i backen i princip inte existerar.

Man når alla liftar direkt från vårt boende. Större delen av skidåkningen ligger ovanför trädgränsen och det finns obegränsat med liftburen skidåkning både i och utanför pisten. Den mesta åkningen ligger i blå-röd skalan och passar såväl nybörjare som medelgoda åkare. Det finns dock också riktigt brant åkning som till exempel Delirium Dive som kräver en del förberedelser innan områdets Ski Patrol godkänner den som vill åka.

Stämningen i Sunshine Village är avspänd och trevlig och man ska inte bli förvånad om man ser Long Horn Sheeps eller Elks mitt i backen. De flesta björnarna sover den här tiden på året men det har hänt att de vaknar till för en promenad. När liftarna slutat gå och månen skiner över bergen ger omgivningarna en oslagbar känsla.

Området erbjuder stor omväxlande skidåkning och ger en större natur- och äventyrsupplevelse än vad man kan få på något annat ställe i världen.

Intresseanmälan

För att göra en intresseanmälan tar du kontakt med Magnus eller Christel Brink.

Vi träffas på ett hotell i övre medelklass i Calgary där vi sover en natt. Flygtiden från Stockholm till Calgary beräknas till 13 timmar beroende på resrutt och flygbolag.

Efter frukost dagen efter ankomst åker vi gemensamt till hotellets reception belägen i dalstationen i Sunshine Village där vi byter om till skidkläder och checkar in. Bagaget transporteras sen till våra hotellrum på lodgen medan vi tar ledarskapsträningens första pass på skidor.

Vad ingår

Då många företag har egna avtal med flygbolag som ger bättre pris än vad vi kan ordna ingår inte flygresan i priset. Om du saknar flygbolagsavtal rekomenderar vi att resa med Island Air via Reykjavik.

I upplägget ingår en natt på ett övre medelklass hotell i Calgary, transfer till Sunshine Village och från Sunshine Village till flygplatsen, boende sex nätter på Sunshine Mountain Lodge i enkelrum inklusive halvpension (frukost och middag), liftkort, del i konferensrum, träning enligt program inklusive dokumentation.

All nödvändig skidutrustning kan hyras eller köpas på plats. Beroende på ankomsttid kan inköp även göras i Calgary. Kontakta gärna oss för råd om klädsel och utrustning. På hotellet och under träningen är klädseln avspänd och sportig.

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet

Att vi har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens.

Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

Kontrollera att Tangaroa AB - Business Basecamp har ordnat med resegaranti här.

Se övriga erbjudanden

Walk & Talk

Under en promenad i naturen utvecklar vi tillsammans ledarens förmåga att nå sina mål.

Möte och Konferens

Konferens i spektakulärt kupoltält för ledningsgrupper, styrelser och ägargrupper.

Walk & Conference

Vandring kombineras med till exempel affärs- eller verksamhetsplanering.

Ska vi fika eller ta en promenad?

Det kan kännas ensamt att vara ledare. En kopp kaffe, en promenad och någon att prata med kan vara en start.