erbjudande

Walk & Conference

Vandring och konferens

Vi har lett ledningsarbete utomhus i vår mobila tältbaserade konferensanläggning under mer än ett decennium. Vi har lika länge arbetat med Walk & Talk som mötesform för individuell ledarcoaching.

Vi kombinerar nu också dessa två arbetsformer i det unika konceptet Walk & Conference som vi erbjuder till styrelser, ledningsgrupper och ägargrupper.

Walk & Conference innebär att vi kombinerar vandring med till exempel affärs- eller verksamhetsplanering eller diskussioner för att lösa svårare strategiska utmaningar. I stället för att sitta stilla runt ett bord under tak rör vi oss på skogs- eller bergsstigar för att ibland stanna upp.

Vi arbetar på olika sätt under rörelse och vila och vi växlar mellan att arbeta i stor grupp till att diskutera frågor i mindre grupper. Naturligtvis dokumenterar vi det som sägs och sammanställer det vi kommit fram till längs vägen.

Tänk utanför boxen

När vi vistas i naturen vilar vår hjärna från krävande intryck och vi slappnar av. Effekten är så påtaglig att det ger medicinskt mätbara sänkningar av puls, blodtryck och muskelspänningar.

Att samtidigt lämna tryggheten och uppleva äventyr gör att alla sinnen skärps och man blir mer känslig och öppen för både omgivningen och sig själv. Man ser, luktar och hör mer. Intrycken och lärdomarna blir större och starkare.

En kropp och hjärna i balans i kombination med öppna sinnen innebär möjligheter att tänka utanför ramarna och är optimala förutsättningar för utveckling av din affärsverksamhet

Alla konferenser skräddarsys för att passa ledarens och gruppens utmaningar, önskemål och färdigheter och vi föreslår alltid platser med stora naturvärden och vackra utsikter. Ofta rör vi oss nära vatten.

Vi ordnar mat, fika och drycker. Vid övningar över flera dagar kan vi ordna övernattning inomhus, i tält eller varför inte i hängmatta.

Mat och Dryck

En skön avslutning på dagen är vår after work vid lägerelden, kanske med bubbel, och därefter gemensam matlagning och middag. Matlagningen blir då en upplevelse i sig när alla samlas och hjälps åt.

Under dagen ordnar vi med fika i världsklass. 

Vi ordnar all mat och baserar den på bästa möjliga råvaror. Så långt det är möjligt väljer vi ekologiska, krav- och fairtrademärkta produkter. Vi har flera färdiga menyer med tillhörande drycker och vi har stor erfarenhet av att laga god mat utomhus. För de som önskar har vi vegetariska, veganska och alkoholfria alternativ.

Ladda ner vår meny för 2024 här.

Hur länge sedan var det du sov utomhus?

Det är en speciell känsla att ligga nerbäddad i en hängmatta och höra vinden, knakande grenar och vågor som slår mot stranden. Många människor sover aldrig så bra som utomhus.

Vi har tillgång till hängmattor, tält, vildmarksstugor eller bergshotell för konferenser framför en sprakande brasa och med vidunderliga utsikter överallt i världen. Det finns så många platser som bidrar till nya vyer över verksamheten på ett bättre sätt en ett vanligt konferensrum. Läs mer om våra platser här.

Varje möte i Business Basecamp är unikt och utformas i nära samarbete med våra uppdragsgivare. Vi erbjuder allt från dagskonferenser nära Stockholm till övningar under flera dagar uppe i bergen eller ute i vildmarken.

Vi har guidat många grupper i naturen och har besökt många vackra platser både i närheten av Stockholm, runt om i Sverige och ute i världen. Detta gör att vi har en lång lista på förslag på platser, olika sätt att ta sig dit och spännande aktiviteter.

Vår utrustning är toppmodern, av hög kvalitet och används normalt för att skapa bekväma förhållanden i världens mest extrema vildmarksmiljöer. Du får det garanterat bekvämare än vad du hade det när du gjorde militärtjänsten eller åkte på scoutläger.

Utrustningslista

Till skillnad mot traditionella konferensanläggningar behöver våra gäster anpassa sig efter naturen i stället för tvärtom. Därför gäller det gamla ordspråket kläder efter väder. Då vi kommer att befinna oss utomhus under en längre tid är det dock nödvändigt att ta med varmare kläder än vad man kanske normalt tänker på då även en varm sommardag kan bli kall framåt kvällen. Det är lättare att ta av sig ett plagg än att sätta på sig något man inte har med sig.

Se därför nedanstående listor som ett krav.

Dagkonferens

 • Oömma kläder
 • Grova skor, stövlar eller gympaskor
 • Varm tröja/Fodrad jacka
 • Regnkläder
 • Mössa
 • Vantar

Konferens med övernattning i hängmatta eller enklare vildmarksstuga

Vid övernattning i hängmatta eller enklare vildmarksstuga tillhandahåller vi en hängmatta/liggunderlag, varm sovsäck med sovsäckslakan och kudde.

Kravet på egen utrustning är detsamma som vid dagkonferens men ökar med:

 • Ett ull- eller syntetunderställ att sova i
 • Mössa att sova i
 • Vantar
 • Ficklampa eller pannlampa
 • Toalettutrustning
 • Ev badkläder
 • Ev mediciner
 • Ev andra ombyteskläder

Om du tar med dig elektronik som till exempel en laptop eller telefon kan det vara bra att packa dessa vattentätt. Generellt kan det vara bra att förvara även kläder vattentätt. Packa i en ryggsäck eller stadig duffelbag. Bagage kan ibland transporteras till våra lägerplatser. Om så är fallet tar du det du behöver under dagen i en mindre ryggsäck.

Ladda ner och skriv ut vår utrustningslista med tips vid klädval här.

Vanliga frågor - Walk & Conference

Hur går man på toaletten under konferensen?

Vid många evenemang har vi tillgång till toaletter inomhus. Vid mer äventyrliga evenemang tar vi ibland med vårt kombinerade toalett- och duschtält med en biologisk toalett som fungerar utmärkt. 

Vad ska jag ha med mig för kläder?

Grova skor, oömma kläder och varmare kläder för kvällen. Du hittar en kläd- och utrustningslista ovan.

Hur tvättar man sig?

Vi har alltid tillgång till vatten och tvål i handfat och handsprit. Vid övernattning strävar vi alltid efter att lägga våra lägerplatser i anslutning till en sjö eller havet och då kan man ju också ta sig ett dopp. Vi kan också ordna upplägg med möjlighet till  dusch och toalett inomhus.

Mitt företag har bokat en flerdagskonferens. Måste man sova över?

Vi tvingar naturligtvis ingen att sova över. Vi vill dock påstå att man då missar en väsentlig del av upplevelsen. Det är en speciell känsla att ligga nerbäddad och höra vinden, knakande grenar, hoande ugglor och vågor som slår mot stranden. Många människor sover aldrig så bra som efter en dag utomhus.

Vad gör man om det blir kallt?

Temperaturregleringen står man för själv genom att sätta på sig mer kläder om mötesdiskussionerna inte håller oss tillräckligt varma. Läs mer om våra klädtips här.

Min grupp har valt övernattning i hängmatta eller tält. Hur varma är era sovsäckar?

För natten erbjuder vi sovsäckar från Haglöfs eller Urberg med en extra filt till den som är mer frusen. Sovsäckarna är anpassade för att ge värme och komfort under vår, sommar och höst. Vi är noga med att sovsäckarna är fräscha till varje tillfälle och alla sovsäckar har nytvättade sovsäckslakan. Om du har en egen sovsäck som du är van vid är du förstås välkommen att ta med den.

Vad händer om det är dåligt väder?

Att vädret växlar är en del av naturen. Vår erfarenhet säger att dåligt väder till och med kan höja stämningen i gruppen. Att ta med sig regnkläder är alltid bra.

Kan jag ladda min mobil eller pc ute i skogen?

Vi har tillgång till ett par mindre högkapacitetsbatterier med adaptrar som i nödfall kan användas för att ladda mobiltelefoner eller toppa upp en PC.

Finns det alltid mobiltäckning?

Mobiltäckningen blir allt bättre i Sverige. I de fall mobiltäckning saknas tillhandahåller vi satellitbaserad kommunikation för in- och utgående telefonsamtal. Vår utrustning erbjuder också internetuppkoppling via satellit, dock med mycket begränsad hastighet. Utgående samtal och datatrafik via satellit debiteras enligt aktuell prislista.

Kan vi koppla upp deltagare via Skype/Teams?

Lite beroende på plats och upplägg kan vi som tillägg erbjuda modern kommunikationsutrustning som gör det möjligt att koppla upp deltagare via Skype eller Teams. Vi kan också erbjuda utrustning för att livestreama ditt möte. Kontakta oss för mer information här.

Har du några andra frågor?

Val av klädsel

Om man är ute under en hel dag eller längre är det bra att hjälpa kroppen reglera temperaturen genom att tänka extra på hur man klär sig.

Undvik bomullskläder så långt det är möjligt. Bomull suger åt sig fukt både utifrån och inifrån. Kläder av syntet, bomull och syntet blandat eller tunn ull är därför att föredra.

Flerlagerprincipen fungerar bra även på sommaren. Klär man sig i flera tunna lager av syntet eller ull transporteras fukten lättare mellan lagren och både värmer och kyler kroppen bättre. Det är också lättare att reglera kroppstemperaturen genom att ta på sig eller ta av sig ett lager åt gången.

Om du har gympaskor eller lättare skor är det bra att ta med extra strumpor då det kan vara blött i gräset av regn eller dagg.

Huvudet fungerar som kroppens skorsten, så att ha något att sätta på huvudet är avgörande för värmehållningen om man är frusen, speciellt på kvällen och när man sover.

Vi svarar gärna på frågor om klädsel eller annan utrustning. Ingen fråga är dum eller för liten. Det handlar om din bekvämlighet.

Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Ladda ner och skriv ut vår utrustningslista med tips vid klädval här.

Säkerhet

För oss som arbetar med Business Basecamp är säkerhet en viktig fråga och vi är noga med att anpassa valet av plats och eventuella aktiviteter efter alla deltagares förutsättningar.

 • Vi är certifierade av NOLS Wilderness Medicine Institute i första hjälpen och hjärt- och lungräddning.
 • Vi har alltid en ambitiös och välfylld första hjälpen väska med oss.
 • Vi går alltid igenom vårt säkerhetsarbete med alla deltagare i inledningen till varje övning.
 • Vi har alltid brandskyddsutrustning med oss och går noga igenom utrymning och samlingsplatser i händelse av brand.
 • Vi har alltid med oss satellitbaserad kommunikationsutrustning vilken fungerar även utanför mobiltäckning. Detta gör att vi alltid kan nå räddningstjänsten eller ta andra nödvändiga kontakter.
 • Alla besökare i Business Basecamp är olycksfallsförsäkrade.

Se övriga erbjudanden

Walk & Talk

Under en promenad i naturen utvecklar vi tillsammans ledarens förmåga att nå sina mål.

Möte och Konferens

Konferens i spektakulärt kupoltält för ledningsgrupper, styrelser och ägargrupper.

Utbildning

Färdiga eller skräddarsydda utbildningar i friluftsmiljö som till exempel workshops om ledarskap och gruppdynamik som blandas med diskussioner och friluftsliv.

Ska vi fika eller ta en promenad?

Det kan kännas ensamt att vara ledare. En kopp kaffe, en promenad och någon att prata med kan vara en start.