erbjudande

Möte och Konferens

Upplägg som passar er

Varje möte i Business Basecamp är unikt och utformas i nära samarbete med våra uppdragsgivare. Vi erbjuder allt från dagskonferenser nära Stockholm till övningar under flera dagar uppe i bergen eller ute i vildmarken.

Vi har guidat många grupper i naturen och har besökt många vackra platser både i närheten av Stockholm, runt om i Sverige och ute i världen. Detta gör att vi har en lång lista på förslag på platser, olika sätt att ta sig dit och spännande aktiviteter.

Tillsammans med våra uppdragsgivare hittar vi den plats och de aktiviteter som passar just er grupp.

Om man inte vill vara så extrem finns det gott om stadsnära vildmark. Till och med på tunnelbaneavstånd.

Vi har tillgång till hängmattor, tält, vildmarksstugor eller bergshotell för konferenser framför en sprakande brasa och med vidunderliga utsikter överallt i världen.

Det finns bra möjligheter till teambyggande aktiviteter i samband med er konferens.

Det finns så många platser som bidrar till nya vyer över verksamheten på ett bättre sätt en ett vanligt konferensrum. Läs mer om våra platser här.

Konferensrum i det fria

Vi erbjuder konferens i tält för ledningsgrupper, styrelser och ägargrupper. För de flesta passar vårt spektakulära kupoltält som kan dukas på flera olika sätt.

Alla våra tält är utrustade med filmduk, projektor och två stycken blädderblock som även fungerar som whiteboards.

På ett sidobord finns alltid tillgång till kaffe, té, vatten och kontorsmaterial.

Som tillval erbjuder vi modern komunikationsutrustning för att till exempel koppla upp deltagare på video eller livestreama möten.

En del av våra tält är självstagande, vilket innebär att de kan ställas i princip var som helst, även på en platt stenhäll ute i skärgården. Tälten är gjorda för att användas i världens mest extrema vildmarksmiljöer och tål därför hård vind, regn och till och med snö.

Runt om tälten finns fönster och öppningar för att släppa in solljus och frisk luft.

Mat och Dryck

Vi ordnar all mat och baserar den på bästa möjliga råvaror. Så långt det är möjligt väljer vi ekologiska, krav- och fairtrademärkta produkter.

Vi har flera färdiga menyer med tillhörande drycker och våra kockar har stor erfarenhet av att laga god mat utomhus.

En skön avslutning på dagen är vår after work vid lägerelden med bubbel och därefter gemensam matlagning och middag. Matlagningen blir då en upplevelse i sig när alla samlas och hjälps åt.

Under konferensen finns det alltid tillgång till skålar med frukt och godis. Vi ordnar också med fika i världsklass. Vegetariska, veganska och alkoholfria alternativ finns för den som önskar.

Ladda ner vår meny för 2024 här.

Hur länge sedan var det du sov i tält?

Det är en speciell känsla att ligga nerbäddad och höra vinden i tältduken, knakande grenar och vågor som slår mot stranden. Många människor sover aldrig så bra som i ett tält efter en dags arbete.

Vår utrustning är toppmodern, av hög kvalitet och används normalt för att skapa bekväma förhållanden i världens mest extrema vildmarksmiljöer. Du får det garanterat bekvämare än du hade det när du gjorde militärtjänsten eller på scoutlägret.

Våra tält för övernattning är av amerikansk modell, vilket innebär att de är har ståhöjd och är större och rymligare än de tält man normalt kan se i Europa.

Varje sängplats erbjuder en tältsäng, en varm sovsäck med ett nytvättat sovsäckslakan, en skön kudde och en extra filt. I tältet finns också plats att hänga eller lägga kläder. Möjlighet till kvälls- och morgontoalett finns med handfat och tvål i anslutning till vår biologiska toalett. Vår portabla vildmarksdusch ger dig möjlighet till en dusch om du inte hellre tar ett dopp. På en del evenemang erbjuder vi tillgång till toalett och dusch inomhus.

Vi håller med en stor och en liten handduk per deltagare. Läs om personligt klädval och utrustningslista nedan.

Dukningar

Våra tält går att duka på olika sätt.

För en ledningsgrupp eller vid en förhandling sitter man bäst i en styrelsesittning.

tältstorlek

Utrustningslista

Till skillnad mot traditionella konferensanläggningar behöver våra gäster anpassa sig efter naturen i stället för tvärtom. Därför gäller det gamla ordspråket kläder efter väder. Då vi kommer att befinna oss utomhus under en längre tid är det dock nödvändigt att ta med varmare kläder än vad man kanske normalt tänker på då även en varm sommardag kan bli kall framåt kvällen. Det är lättare att ta av sig ett plagg än att sätta på sig något man inte har med sig.

Se därför nedanstående listor som ett krav.

Dagkonferens

 • Oömma kläder
 • Grova skor, stövlar eller gympaskor
 • Varm tröja/Fodrad jacka
 • Regnkläder
 • Mössa
 • Vantar

Konferens med övernattning i tält

Vid övernattning i tält tillhandahåller vi en varm sovsäck med sovsäckslakan, kudde, fleecefilt, tvål och schampo.

Kravet på egen utrustning är detsamma som vid dagkonferens men ökar med:

 • Ett ull- eller syntetunderställ att sova i
 • Mössa att sova i
 • Vantar
 • Ficklampa eller pannlampa
 • Toalettutrustning
 • Ev badkläder
 • Ev mediciner
 • Ev andra ombyteskläder

Om du tar med dig elektronik som till exempel en laptop eller telefon kan det vara bra att packa dessa vattentätt. Generellt kan det vara bra att förvara även kläder vattentätt. Packa gärna i en ryggsäck.

Ladda ner och skriv ut vår utrustningslista med tips vid klädval här.

Vanliga frågor - Tältkonferens

Hur går man på toaletten under konferensen?

I vårt kombinerade toalett- och duschtält finns en biologisk toalett som fungerar utmärkt. Vid en del evenemang har vi också tillgång till toaletter inomhus.

Vad ska jag ha med mig för kläder?

Grova skor, oömma kläder och varmare kläder för kvällen. Du hittar en kläd- och utrustningslista ovan.

Hur tvättar man sig?

Vi har alltid tillgång till vatten och tvål i handfat och handsprit. Vid övernattning erbjuder vi också en portabel dusch för den som vill. Vi strävar alltid efter att lägga vår anläggning i anslutning till en sjö eller havet och då kan man ju också ta sig ett dopp. Vid en del evenemang finns också tillgång till dusch inomhus.

Mitt företag har bokat en flerdagskonferens. Måste man sova över?

Vi tvingar naturligtvis ingen att sova över. Vi vill dock påstå att man då missar en väsentlig del av upplevelsen. Det är en speciell känsla att ligga nerbäddad och höra vinden i tältduken, knakande grenar, hoande ugglor och vågor som slår mot stranden. Många människor sover aldrig så bra som i ett tält efter en dags arbete.

Finns det värme i tälten?

Nej. Temperaturregleringen står man för själv genom att sätta på sig mer kläder om mötesdiskussionerna inte håller oss tillräckligt varma.  Läs mer om våra klädtips här.

Hur varma är era sovsäckar?

För natten erbjuder vi sovsäckar från Haglöfs eller Urberg med en extra filt till den som är mer frusen. Sovsäckarna är anpassade för att ge värme och komfort under vår, sommar och höst. Vi är noga med att sovsäckarna är fräscha till varje tillfälle och alla sovsäckar har nytvättade sovsäckslakan. Om du har en egen sovsäck som du är van vid är du förstås välkommen att ta med den.

Vad händer om det är dåligt väder?

Att vädret växlar är en del av naturen. Vår utrustning används normalt för att skapa bekvämlighet i världens mest extrema vildmarksmiljöer och tål hård vind, mycket regn och till och med snö. Dåligt väder kan därför till och med ytterligare höja stämningen i gruppen. Att ta med sig regnkläder gör vistelse utanför tälten behagligare.

Finns det alltid mobiltäckning?

Mobiltäckningen blir allt bättre i Sverige. I de fall mobiltäckning saknas tillhandahåller vi satellitbaserad kommunikation för in- och utgående telefonsamtal. Vår utrustning erbjuder också internetuppkoppling via satellit, dock med mycket begränsad hastighet. Utgående samtal och datatrafik via satellit debiteras enligt aktuell prislista.

Kan jag verkligen visa bilder och ladda min mobil eller pc ute i skogen?

Business Basecamp får 230 Volt el från solceller och ett modernt batteri med hög kapacitet, vilket ger säker el till vår pc-projektor, datorer och andra typer av elektronik. Vi har också ett par mindre högkapacitetsbatterier med adaptrar som i nödfall kan användas för att ladda mobiltelefoner.

Kan vi koppla upp deltagare via Skype/Teams?

Lite beroende på plats och upplägg kan vi som tillägg erbjuda modern kommunikationsutrustning som gör det möjligt att koppla upp deltagare via Skype eller Teams. Vi har också utrustning för att livestreama ditt möte. Kontakta oss för mer information och prislista här.

Har du några andra frågor?

Val av klädsel

Om man är ute under en hel dag eller längre är det bra att hjälpa kroppen reglera temperaturen genom att tänka extra på hur man klär sig.

Undvik bomullskläder så långt det är möjligt. Bomull suger åt sig fukt både utifrån och inifrån. Kläder av syntet, bomull och syntet blandat eller tunn ull är därför att föredra.

Flerlagerprincipen fungerar bra även på sommaren. Klär man sig i flera tunna lager av syntet eller ull transporteras fukten lättare mellan lagren och både värmer och kyler kroppen bättre. Det är också lättare att reglera kroppstemperaturen genom att ta på sig eller ta av sig ett lager åt gången.

Om du har gympaskor eller lättare skor är det bra att ta med extra strumpor då det kan vara blött i gräset av regn eller dagg.

Huvudet fungerar som kroppens skorsten, så att ha något att sätta på huvudet är avgörande för värmehållningen om man är frusen, speciellt på kvällen och när man sover i tält.

Vi svarar gärna på frågor om klädsel eller annan utrustning. Ingen fråga är dum eller för liten. Det handlar om din bekvämlighet.

Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Ladda ner och skriv ut vår utrustningslista med tips vid klädval här.

Säkerhet

För oss som arbetar med Business Basecamp är säkerhet en viktig fråga och vi är noga med att anpassa valet av plats och eventuella aktiviteter efter alla deltagares förutsättningar.

 • Vi är certifierade av NOLS Wilderness Medicine Institute i första hjälpen och hjärt- och lungräddning.
 • Vi har alltid en ambitiös och välfylld första hjälpen väska med oss.
 • Vi går alltid igenom vårt säkerhetsarbete med alla deltagare i inledningen till varje övning.
 • Vi har alltid brandskyddsutrustning med oss och går noga igenom utrymning och samlingsplatser i händelse av brand.
 • Vi har alltid med oss satellitbaserad kommunikationsutrustning vilken fungerar även utanför mobiltäckning. Detta gör att vi alltid kan nå räddningstjänsten eller ta andra nödvändiga kontakter.
 • Alla besökare i Business Basecamp är olycksfallsförsäkrade.

Program -
Exempel för 2 dagar

Dag 1

8.30

Promenad/ vandring/ skidåkning/ paddling till vald plats

9.30

Samling vid Business Basecamp och start med kaffe och goda smörgåsar

10.00

Förmiddagspass

Vatten, kaffe och té finns i tältet under förmiddagens övning

12.00

Vildmarkslunch

13.00

Eftermiddagspass

Vatten, frukt och/eller godisskålar finns uppdukat i tältet under hela eftermiddagens övning

15.00

Favoritfika - Kaffe med bullar, kakor eller bakverk

17.00

Avslutning - After work vid lägerelden

19.00

Gemensam matlagning och middag

22.00

Tapto

Dag 2

8.00

Frukost med utsikt

9.00

Förmiddagspass

Vatten, frukt och/eller godisskålar finns uppdukat i tältet under hela eftermiddagens övning

12.00

Vildmarkslunch

13.00

Eftermiddagspass

Vatten, frukt och/eller godisskålar finns uppdukat i tältet under hela eftermiddagens övning

15.30

Avslutning med kaffe och smörgås

16.00

Promenad/ vandring/ skidåkning/ paddling hem

Se övriga erbjudanden

Walk & Talk

Under en promenad i naturen utvecklar vi tillsammans ledarens förmåga att nå sina mål.

Walk & Conference

Vandring kombineras med till exempel affärs- eller verksamhetsplanering.

Utbildning

Färdiga eller skräddarsydda utbildningar i friluftsmiljö som till exempel workshops om ledarskap och gruppdynamik som blandas med diskussioner och friluftsliv.

Ska vi fika eller ta en promenad?

Det kan kännas ensamt att vara ledare. En kopp kaffe, en promenad och någon att prata med kan vara en start.