utbildning

New Trails

Business Basecamp New Trails

Vi samlar entreprenörer och ledare för att under avspända former reflektera och diskutera hur vi kan leverera ett större värde till våra kunder och oss själva.

Under en vecka vandrar vi tillsammans en av våra favoritleder i Jämtlandsfjällen. Förutom att njuta av naturen under vandringen fokuserar vi på entreprenörens (själv-)ledarskap och arbetar med ett antal moderna ledarskapskoncept anpassade för utomhusbruk.

Från vår vecka i fjällen tillsammans får du med dig kunskaper om beteenden och ledarskap som du direkt kan använda i ditt arbete och bli en mer effektiv ledare av dig själv och ditt företag.

Det finns inga krav på tidigare erfarenhet av fjällvandring, men en hyfsad fysik är bra att ha. Din personliga utrustning har du själv med dig. Vi ordnar med tält, mat och köksutrustning. Vi bor i tvåmanna tält och vandrar 10-15 kilometer varje dag.

I upplägget ingår förutom utbildning och programledning även alla måltider, fika, dryck och inkvartering i tvåmanstält. Resa med tåg eller flyg till Östersund bokar du själv men vi står för transporten från flygplatsen i Jämtland tur och retur.

Vanliga frågor

Hur reser vi?

Du bokar själv din egen resa och väljer då mellan till exempel nattåg eller flyg. Transfer mellan Östersund och start och mål för vår vandring ingår i priset. Vänta med att boka din resa tills vi har bekräftat din anmälan.

Vad innehåller utbildningen?

På denna utbildning fokuserar vi på entreprenörens (själv-)ledarskap med övningar och diskussioner kring bland annat ledarskap eller management, gruppdynamik, feedback och personlighetstyper.

Utbildning utomhus och diskussioner med en liten grupp, med samma intressen och utmaningar som du, ger dig energi och nya insikter på ett sätt som man aldrig kan uppnå i en vanlig kursmiljö.

Våra ledare har gedigen frilufts- och utbildningserfarenhet och har arbetat med konceptet i många år.

Vad är det för väder i fjällen?

Vädret i fjällen är varierande från år till år och kan slå om på mycket kort tid. Under våra år i området under sommarsäsongen har vi upplevt allt från +25 grader och sol till snöfall och minusgrader med en förändring på bara några timmar. Du bör alltså ta med kläder och utrustning som klarar allt detta.

Du hittar en kläd- och utrustningslista här.

Vad gör jag om jag saknar en del utrustning på utrustningslistan?

Om du inte vill investera i ny utrustning kan du försöka låna det du saknar. Det finns också en stor marknad för begagnad utrustning på t ex Tradera eller Blocket. Om du står inför ett val kommer ett par väl ingångna kängor att bli dina bästa vänner under många år.

Hör gärna av dig om du behöver goda råd kring utrustning.

Finns det värme i tälten?

Nej. Temperaturregleringen står man för själv genom att sätta på sig mer kläder om mötesdiskussionerna inte håller oss tillräckligt varma.  Läs mer om våra klädtips här.

Vad kommer vi att äta?

När man vandrar i fjällmiljö är det en ständig utmaning att balansera vikten i packningen mot tillgången till varierad meny. Vår erfarenhet är att man definitivt vill hålla vikten nere och använder därför i största mån frystorkad mat. Vi gör dock vårt bästa för att hitta alternativ och piffa till den frystorkade maten på olika sätt. Anmälan om specialkost måste ske i god tid i förväg.

Är det mycket mygg?

I slutet av sommaren brukar myggperioden vara slut men det kan fortfarande förekomma myggor vid kortare passager av fjällskog. Tag med myggmedel så får du inga problem. Tälten vi använder är helt myggsäkra.

Hur mycket behöver jag bära? Är jag tillräckligt vältränad?

Allt beror förstås på hur mycket du tar med dig. Undvik alla ”bra-att-ha-saker” så spar du mycket vikt.

Tänk också på att all delad utrustning som tält, kök, bränsle och mat också måste bäras så räkna med att det tillkommer ett par kilo förutom din egen utrustning.

Normal kondition och styrka klarar du dig långt på. Det blir dock mer angenämt att vandra om du tar några extra träningspass innan vi åker. Varför inte provvandra med full ryggsäck på någon av vandringslederna runt Stockholm.

Finns det alltid mobiltäckning?

Mobiltäckningen blir allt bättre i Sverige, till och med i fjällen. I de fall mobiltäckning saknas har vi satellitbaserad kommunikationsutrustning för att ta kontakter i en eventuell nödsituation.

Ett extra batteri till telefonen eller en så kallad powerpack, kan ladda mobil och annan elektronik när tillgång till el saknas.

Vart vänder jag mig om jag har fler frågor?

Hör av dig till Magnus eller Christel. Kontaktuppgifter hittar du här.

Har du några andra frågor?

Val av klädsel

Om man är ute under en hel dag eller längre är det bra att hjälpa kroppen reglera temperaturen genom att tänka extra på hur man klär sig.

Undvik bomullskläder så långt det är möjligt. Bomull suger åt sig fukt både utifrån och inifrån. Kläder av syntet, bomull och syntet blandat eller tunn ull är därför att föredra.

Flerlagerprincipen fungerar bra även på sommaren. Klär man sig i flera tunna lager av syntet eller ull transporteras fukten lättare mellan lagren och både värmer och kyler kroppen bättre. Det är också lättare att reglera kroppstemperaturen genom att ta på sig eller ta av sig ett lager åt gången.

Om du har gympaskor eller lättare skor är det bra att ta med extra strumpor då det kan vara blött i gräset av regn eller dagg.

Huvudet fungerar som kroppens skorsten, så att ha något att sätta på huvudet är avgörande för värmehållningen om man är frusen, speciellt på kvällen och när man sover i tält.

Vi svarar gärna på frågor om klädsel eller annan utrustning. Ingen fråga är dum eller för liten. Det handlar om din bekvämlighet.

Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Ladda ner och skriv ut vår utrustningslista med tips vid klädval här.

Säkerhet

För oss som arbetar med Business Basecamp är säkerhet en viktig fråga och vi är noga med att anpassa valet av plats och eventuella aktiviteter efter alla deltagares förutsättningar.

  • Vi är certifierade av NOLS Wilderness Medicine Institute i första hjälpen och hjärt- och lungräddning.
  • Vi har alltid en ambitiös och välfylld första hjälpen väska med oss.
  • Vi går alltid igenom vårt säkerhetsarbete med alla deltagare i inledningen till varje övning.
  • Vi har alltid brandskyddsutrustning med oss och går noga igenom utrymning och samlingsplatser i händelse av brand.
  • Vi har alltid med oss satellitbaserad kommunikationsutrustning vilken fungerar även utanför mobiltäckning. Detta gör att vi alltid kan nå räddningstjänsten eller ta andra nödvändiga kontakter.
  • Alla besökare i Business Basecamp är olycksfallsförsäkrade.

Se övriga erbjudanden

Walk & Talk

Under en promenad i naturen utvecklar vi tillsammans ledarens förmåga att nå sina mål.

Möte och Konferens

Konferens i spektakulärt kupoltält för ledningsgrupper, styrelser och ägargrupper.

Walk & Conference

Vandring kombineras med till exempel affärs- eller verksamhetsplanering.

Ska vi fika eller ta en promenad?

Det kan kännas ensamt att vara ledare. En kopp kaffe, en promenad och någon att prata med kan vara en start.