Skidorter

Winterpark, Colorado, USA

I Mary Janeområdet finns mycket bra puckel, skogsrännor och riktigt brant åkning och vill man softa med långa carvingsvängar är Winter Park Mountain ett pistat mekka.

2011-02-11

I Mary Janeområdet finns mycket bra puckel, skogsrännor och riktigt brant åkning och vill man softa med långa carvingsvängar är Winter Park Mountain ett pistat mekka.

Winter Park är den lilla orten på bekväma 1,5 timmars körning från Denver, Colorado i USA. Boende i WP Village är nära skidområdet men boendet i WP Downtown är både billigare och bättre. Skidbussarna funkar utmärkt för transporter. Det begränsade affärsutbudet och utelivet kompenseras mer än väl av skidåkningen.

De flesta av de 25 liftarna är rätt gamla och långsamma men ger tillsammans med utformningen av skidområdet en skön laid back stämning. Under jul och nyår var parkeringarna fulla men liftköer lyste fortfarande med sin frånvaro. I Mary Janeområdet finns mycket bra puckel, skogsrännor och riktigt brant åkning och vill man softa med långa carvingsvängar är Winter Park Mountain ett pistat mekka. Bäst off pist hittar man i Parsenn bowl eller ner mot områdena Vasques ridge och Vasques cirque. Möjligheter till back countryåkning är oändligt, speciellt upp vid Berthod passet som man passerar på vägen mellan Denver och WP.

Det är värt att nämna att då orten ligger på nästan 3000 meter med skidåkning ytterligare 1000 meter upp är det snösäkert men de flesta känner av höjden de första dagarna. Det underlättar att dricka mycket vatten veckan innan ankomst.

Texten också publicerad på freeride.se

Ska vi fika eller ta en promenad?

Det kan kännas ensamt att vara ledare. En kopp kaffe, en promenad och någon att prata med kan vara en start.