varför utomhus?

Shinrin-yoku - Skogsbad för utveckling

Använd vår evolutionära historia för utveckling framåt

2024-05-20

Shinrin-yoku betyder skogsbad på japanska. Termen introducerades 1982 av den japanska skogsstyrelsen och är sammanfattat ett sätt att minska stress och uppmuntra människor till en mer hälsosam livsstil

Professor Yoshifumi Miyazaki vid Chiba University och Quing Li från Nippon Medical School forskar på skogsvistelsernas hälsoeffekter, som entydigt visar att skogsbad leder till lägre kortisolnivåer, lägre blodtryck och fler vita blodkroppar. Stressen minskar, immunförsvaret förbättras och det finns till och med indikationer på att risken för cancer minskar.

Att naturen ger avslappning och förbättrad hälsa beror enligt de japanska forskarna på att vi människor under merparten av vår evolutionära historia har levt i naturen. De eteriska oljor som många träd avger skapar ytterligare hälsofrämjande effekter för immunförsvaret.

En kropp och hjärna i balans i kombination med öppna sinnen innebär möjligheter att tänka utanför ramarna och är optimala förutsättningar för utveckling av din verksamhet

I Business Basecamp har vi lång erfarenhet av att hjälpa ledningsgrupper, styrelser och ägargrupper att öka kreativiteten och effektiviteten genom att arbeta utomhus. Alla våra upplägg är individuellt anpassade till din organisations behov och förutsättningar. Kontakta oss idag för en diskussion här.

Ska vi fika eller ta en promenad?

Det kan kännas ensamt att vara ledare. En kopp kaffe, en promenad och någon att prata med kan vara en start.