Skidorter

Engadin - St Moritz, Schweiz

Engadin är en dal med flera skidområden. Huvudorten är St Moritz, känd som en vintersportort för the rich and famous.

2013-03-03

Engadin är en dal med flera skidområden. Huvudorten är St Moritz, känd som en vintersportort för the rich and famous. Om man undviker något kvarter i Dorf och inte bor på de 5-stjärniga hotellen känns dock byn som vilken skidort som helst.

Corviglia är det största skidområdet och har ett mycket välordnat liftsystem och välpreparerade pister. Det finns oändligt med lättåtkomlig offpist som håller dagar efter snöfall.

Hos den busiga lillbrorsan Corvatsch finns det mycket kul åkning. Berget erbjuder, förutom riktigt brant åkning från toppen, en månlandskapsliknande lekplats med varierad åkning på stora opistade ytor med dropp och hopp. Liftsystemet och matställena är inte lika moderna som i Corviglia men funkar bra.

Ta det världsarvsklassade tåget och bo på hög höjd och åk på glaciär eller med bergsguide i Diavolezza.

Skulle du vilja vila från skidåkningen någon dag erbjuder Muottas Muragl en av Schweiz längsta kälkbackar(!). I S-Chanf hittar du Serlas Parc med riktigt innovativ inomhusklättring.

Bra buss och tågförbindelser gör det lätt att transportera sig mellan de olika skidområdena och gör det också möjligt att bo mysigare och billigare i småorterna runt om i området.

Texten också publicerad på freeride.se

Ska vi fika eller ta en promenad?

Det kan kännas ensamt att vara ledare. En kopp kaffe, en promenad och någon att prata med kan vara en start.